Vágólapra másolva!
Az előrejelzés szerint ma sem lesz sokkal jobba helyzet. Sok csapadék várható, eső, ónos eső és hó formájában. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

met.hu Forrás: Origo

Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein hullhat a nagyobb mennyiség.

Az ország döntő részén (a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több mm) ónos eső várható. Szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben további 5-10 mm, néhol 10 mm feletti csapadék is lehullhat zömében ónos eső formájában. Szerda napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól északra lévő területre kezd visszaszorulni (ettől délebbre inkább eső valószínű).

Szerda éjfélig nagy mennyiségű ónos csapadékra van esély

kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység déli előterében (a mennyisége elérheti az 5-10 mm-t is). Estétől jelentős ónos eső hullhat az Északi-középhegységben is (várhatóan több mm).

Köpönyeg.hu előrejelzés Forrás: Origo

Szerdán borult időre számíthatunk sokfelé csapadékkal: délen a kezdeti ónos eső után egyre inkább eső lesz, míg északon a havazást fokozatosan ónos eső válthatja fel - írja a Köpönyeg.hu. Rendkívül SÍKOS útszakaszokra készülhetünk! A délkeleti szél megélénkül. Fagypont körül alakul a csúcshőmérséklet. Melegfronti hatás érvényesül.

Csütörtök hajnalban és reggel keleten még előfordul ónos eső, eső, később itt is megszűnik a csapadék. Nyugat felől szakadozik a felhőzet. A déli szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik. ÉK-en még 0, máshol már 0, +6 fok várható.

Péntek reggel sokfelé válik párássá a levegő, foltokban sűrű köd képződik. Napközben változóan felhős időre van kilátás, csapadék csak elszórtan fordul elő. Tovább enyhül az idő: délután már 4-10 fok valószínű (de ÉK-en hidegebb lehet).

Szombaton marad a változóan felhős, párás idő. Kicsi az esély záporra. Tavaszias idő várható 5-12 fokos maximummal (ÉK-en még mindig hidegebb esélyes).

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, szórványosan fordul elő eső, zápor, a hegyekben havas eső. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 1. az év 32. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 333 nap van hátra.

Ma az Ignácokat ünnepeljük.

Az Ignác a latin Ignatius név rövidülése. Eredete és jelentése ismeretlen, de kapcsolatba szokták hozni a latin ignis (tűz) szóval. Női párja: Ignácia.

Távkapcsoló

A februárt a Szulejmán helyett kezdhetjük filmekkel is, a TV2-n Jennifer Aniston és Paul Rudd vesz részt egy Hippi túrán, a Viasat3-on Sean Connery gyógyít Medicine Manként. A Super TV2-n 21 órától jön a Kapsz egy fülest! újabb adása, a Film+-on Samuel L. Jackson és Kevin Spacey parádézik a Nincs alkuban, az OzoneNetworkön az éjfélkor induló A robotok kora várja a későn fekvőket.

Heti mozipremierek

  • Az alapító
  • T2 Trainspotting
  • Körök
  • Marina Abramovic - A távolság, ami összeköt