Vlagyimir Putyin orosz elnök delegációjának csütörtöki érkezése miatt több utat lezárnak Budapesten. Máshol csak korlátozzák a forgalmat. A Teréz körúton és a Szent István körúton is tilos lesz például megállni, az egész városban dugókra számíthatnak a közlekedők.

Újabb fővárosi utcákkal bővült szerdára a rendőrség tilalmi zónája, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter érkezése miatt rendeltek el.

Innen is elviszik az autót

A BRFK jelezte, január 31-től február 2-án éjfélig tilos lesz megállni

  • a Teréz körút mindkét oldalán az Oktogon és a Nyugati tér között,
  • a Szent István körút mindkét oldalán a Nyugati tér és a Honvéd utca között,
  • a Szent István körút mindkét oldalán, a Honvéd utcától 50 méter hosszan a Margit híd felé.
Itt is tilos lesz megállni az orosz delegáció érkezése miattForrás: Police.hu

A tilalom ellenére is rossz helyen parkoló autókat a rendőrség elszállítja, A tulajdonosok és üzemben tartók a 06-1/267-4673 városi számon, illetve az ingyenesen hívható 06-80/180-780 telefonszámon érdeklődhetnek az elvitt kocsikról.

Bombabiztos, lepántolt lámpaoszlop az Andrássy útonFotó: Polyák Attila - Origo

Hat kerület, kiemelt útvonalak 

Mint az Origo kedden beszámolt róla, a rendőrség lezárja a főváros és térségének főbb útjait, hogy biztosítsa az orosz  delegáció útját. A hatóságok Putyin érkezése előtt ideiglenesen 

lezárják az Üllői út reptéri etapját, az M0-ás autóút és az M3-as sztráda fővárosi bevezető szakaszát. Járhatatlan lesz a  Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonal is, míg a TEK a Kossuth tér környékét vonja hermetikus zár alá.

Az orosz delegáció útja, a Liszt Ferenc Nemzeközi Reptértől a ParlamentigForrás: Police.hu

A rendőrség már ekkor jelezte, hogy időszakosan a delegáció útvonalát keresztező utakon sem lehet közlekedni. Ez azt jelenti, hogy ideiglenesen Hungária és a Nagykörút is járhatatlan lesz.

Az ónos esővel sem bírnak

Kérdés, hogyan változik addig a fővárosi közlekedést jelenleg alaposan megnehezítő időjárás, hiszen az autósnak most a hódara és az útra fagyott ónos jéghártya is komoly kihívást jelent.