Jön az enyhülés, az olvadás és Putyin

Debrecen, jégcsap
Olvadó jégcsap Debrecenben. Az újév első napjaiban sok galibát okozott az ónos eső az ország több megyéjében.
Vágólapra másolva!
Továbbra is több északi megyében van érvényben figyelmeztető előrejelzés, ezúttal a köd és az ónos eső miatt, most csak a legenyhébb fokozat. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat a köd miatt kilenc északi megyére. Tartósan megmarad a sűrű köd, a látástávolság pedig pár száz méterre csökken Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében. Borsodban az ónos eső miatt is citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Az északi országrészt beborította a köd Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Csütörtökre virradóra elsősorban az Északi-középhegység vidékén, illetve az Alföld északkeleti peremvidékén, Szabolcsban az eső, eleinte fagyott eső, havas eső mellett fagypont körüli, néhol még kevéssel az alatti hőmérséklet mellett ónos eső is hullhat – írja a Met.hu.

Csütörtök napközben szinte mindenütt olvadni fog.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk – írja a Köpönyeg.hu. Főleg a Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet. ÉK-en még többfelé lehet ónos eső, eső, néhol hó. Máshol már csak elszórtan alakulhat ki szitálás.

ÉK-en 0 és +2, máshol +3 és +9 fok között alakulhat a hőmérséklet. A DNy-i szél megélénkül.

Pénteken tovább szakadozik a felhőzet, de így is csak kevés napsütés valószínű. Foltokban ködös lesz a levegő. A DNy-i szél tovább élénkül, néhol meg is erősödik, amellyel még enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe. A csúcshőmérséklet északkeleten 2–4, máshol 6–13 fok között várható.

Szombaton a hajnali párásság megszűnése után részben napos időre van kilátás, majd délutántól esőfelhők érkeznek. Élénk marad a délies szél. Északon 2–5, az ország nagy részén 6–13 fok valószínű továbbra is. Tavaszias időnk lesz.

Vasárnap hajnalban és reggel még többfelé, napközben már csak keleten lehet eső, zápor (ÉK-en néhol ónos eső, havas eső). A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik. 3 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ideiglenes forgalomkorlátozás Budapesten

Csütörtökön a déli órákban érkezik Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök. Delegációja miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2017. január 31. és február 2. között Budapest több kerületében.

Tilos megállni!

2017. február 2-án 24 óráig a Budapest VI., Teréz körút mindkét oldalán az Oktogon és a Nyugati tér között, a Szent István körút mindkét oldalán a Nyugati tér és a Honvéd utca között, a Szent István körút mindkét oldalán a Honvéd utcától 50 méter hosszan a Margit híd felé. Valamint a Budapest V. kerületben a Honvéd utca mindkét oldalán a Markó utca és a Szent István körút között. Végül pedig Budapest V., VI., Nagymező utca mindkét oldalán az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Kálmán Imre utca mindkét oldalán a Hold utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között.

A megállási tilalommal érintett útszakaszokról a megállási tilalom hatálybalépése után a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gépjárműveket elszállíttatja.

Az érintett területeken 2017. február 2-án a kijelölt taxiállomások nem működhetnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Két éve is hozta a saját páncélozott limuzinját az orosz elnök Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az orosz delegáció több tagja már szerdán Budapestre érkezett. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter délután fogadta Veronika Szkvorcovát, Oroszország egészségügyi miniszterét, majd a Roszatom vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval találkozott, este Szergej Lavrov külügyminiszterrel tárgyalt, csütörtök reggel pedig Gyenisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel folytat megbeszéléseket.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 2. az év 33. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 332 nap van hátra.

Ma a Karolinákat ünnepeljük.

Távkapcsoló

Az RTL Klubon 21.25-kor indul egy új magyar sorozat, A mi kis falunk, közben a TV2-n Sandra Bullock és Melissa McCarthy bolondozik a Női szervekben. A Viasat3-on folytatódik a para-karaoke, vagyis a Sikítófrász című műsor, a Story 4-en az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék ötödik évadja kezdődik, míg az OzoneNetwork díjnyertes útifilmjével Albánia kirándulhatunk.

Heti mozipremierek

  • Az alapító
  • T2 Trainspotting
  • Körök
  • Marina Abramovic - A távolság, ami összeköt