Április 23-án Józsefvárosban és Zuglóban is választanak

népszavazás 2016 kvótareferendum
Győr, 2016. október 2. Választópolgárok a győri Révai Miklós gimnáziumban kialakított 8. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Lemondott egy fideszes képviselő Józsefvárosban, így a 6-os számú körzetben lesz időközi választás április 23-án. Ugyanazon a napon Zuglóban is szavaznak majd.
Vágólapra másolva!

A Magdolna negyed önkormányzati képviselője, Balogh István Szilveszter (Fidesz-KDNP) 2017. január 31-ei hatállyal lemondott képviselői mandátumáról. A helyi választási bizottság február 2.-i ülésén úgy döntött, hogy 2017. április 23-ra tűzi ki az időközi önkormányzati választást a 6. számú egyéni választókerületben - olvasható a jozsefvaros.hu oldalán.

Két választás is lesz Budapesten áprilisban Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A választásnak túl nagy tétje nincsen, mivel a VIII. kerületben az összes választókerületben a kormánypártok győztek 2014-ben. Április 23-án egyébként Zuglóban is idközi választás lesz. A kerület 3-as számú körzetében a szocialista Sápi Attila miatt tartanak majd időközi megmérettetést.