Zárlat, tűzjelzés, majd leállt a kisföldalatti menetirányítója

Az elvont uniós támogatás miatt bedőlő budapesti projektek, EU
Budapest, 2012. október 11. Két millenniumi földalatti szerelvény várakozik a millenniumi földalatti Mexikói úti járműtelepén 2012. október 11-én. A Millenniumi Földalatti Vasút - eredeti nevén Ferenc József Földalatti Villamos Vasút Rt. - 1896. május 2-án nyílt meg, Európa második földalatti vasútjaként, korábban csak Angliában épült hasonló vasút. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Le kellett állítani egy szakaszon a fővárosban a kisföldalattit, miután egy zárlatos ventilátor miatt leállt a központi menetirányítás. Pótlóbuszok járnak az Oktogon és a Mexikói út között.
Vágólapra másolva!

Az Oktogon és a Mexikói út között pótlóbuszok közlekednek a millenniumi kisföldalatti helyett, miután a Mexikói úti járműtelepen egy ventilátorzárlat füstölést okozott, ami a tűzjelzőt működtette.

Leálltak a szerelvények a Mexikói út és az Oktogon között Forrás: MTI/Sóki Tamás

Bolla Tibor, a társaság elnök-vezérigazgatójának közleménye szerint ennek következtében

a központi menetirányító helyiség áramellátás nélkül maradt, így a felszínen, buszokkal pótolják a járműveket az adott szakaszon.

A BKV vezetője elnézést kért az utasoktól a kellemetlenség miatt és kiemelte: mindez az utasforgalomra veszélyt nem jelentett és a hiba kijavítása folyamatban van.