A DK szerint Lengyel László politológus Gyurcsány nélküli baloldali összefogást kezdett szervezni.

„Az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és egy önjelölt királycsináló a DK háta mögött szervezkedik” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc szombaton tartott évértékelőjében. A DK elnöke csak annyit árult el a titokzatos illetőről, hogy közíró, ám pártjának szóvivője meg is nevezte közösségi oldalán Lengyel Lászlót.

Lengyel László jelenleg a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatójaForrás: MTI/Kovács Attila

Lengyel László a baloldali-liberális értelmiség egyik véleményvezére volt, jelenleg a Pénzügykutató Zrt. vezetője. A Magyar Idők értesülése szerint titkos háttértárgyalásokat folytatott az MSZP, a Párbeszéd és az Együtt párt vezetőivel

egy olyan Gyurcsány Ferenc nélküli baloldali összefogásról, amelyet Botka László egyfajta pártokon felüli miniszterelnök-jelöltként vezetne.

A Gyurcsány ellen szövetkezők Niedermüller Pétert, a DK alelnökét, EP-képviselőjét keresték meg a Magyar Idők szerint azzal, hogy belülről gyengítsék az elnököt. Ez nem jött be, Niedermüller ugyanis azonnal jelezte a pártvezetésnek a tervet, ami így azonnal kiderült és meg is bukott.

Az RTL Klub is úgy tudja, hogy januárban volt egy olyan tárgyalás ellenzéki pártvezetők részvételével Lengyel László lakásán, amelyre a DK-t nem hívták meg. A Magyar Időknek azonban Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt országos politikai tanácsának elnöke is cáfolta, hogy részt vennének valamilyen titkos szervezkedésben Gyurcsány és a DK háta mögött.

Gyurcsány egyébként a hétvégi évértékelőjén a baloldali ellenzéket is támadta, a korábbi sértődöttségeket emlegetve azt mondta, 

Budapesten már tízezer forintért lehet kapni remek pszichiátert, tessék elmenni hozzá.

Kerestük Lengyel Lászlót, az ügy összes szereplőjét és természetesen a DK-t, hogy megkérdezzük, távol maradnak-e ezek után az ellenzéki tárgyalásoktól, egyedül készülnek-e a választásokra. Hamarosan visszatérünk mindezekre.