Figyelmeztetés van érvényben éjfélig

Idő időjárás havazás hó
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden eleinte marad a borús, csapadékos idő; majd nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen fordul elő eső, havas eső, néhol hózápor – írja a Köpönyeg.hu. A kezdetben még erős ÉNy-i szél estére jelentősen mérséklődik.

Reggel −2 fok körül, délután 2 és 5 fok között várható a hőmérséklet.

Reggeltől a Dunántúl délkeleti részén, másodsorban az Északi-középhegység keleti részén, majd kedd estétől az Alföld északkeleti részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hullhat pár centiméter, helyenként 5 centit meghaladó hó – írja a Met.hu. Összességében kiemelten a Mecsek környékén, Baranya és Tolna magasabban fekvő részein, Somogy délkeleti részén kis valószínűséggel 8–10 cm-t is elérheti

a lehulló, jellemzően vizes, tapadó hó formájú csapadék mennyisége, majd délutánra megszűnik a havazás.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon elszórtan szállingózhat a hó. A légmozgás gyenge lesz. Reggel −3, délután +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön továbbra is gyakran növekszik meg erősen a felhőzet, és elsősorban a délnyugati, nyugati területeken fordulhat elő hószállingózás, hózápor. A keleti szél többfelé megélénkül. −1 és +4 fok között alakulhat a csúcsérték.

Pénteken erősen felhős, párás időre van kilátás, csak délutántól várható a felhőzet jelentősebb csökkenése. Számottevő csapadék nem fordul elő. 0 és +6 fok közötti értékeket mutathat a hőmérő délután – ez nagyjából megfelel a sokéves átlagnak.

Szombaton és vasárnap változóan felhős időnk lesz, csapadék nem valószínű. Néha élénkül csak meg a délkeleti szél. Reggelente −3, délutánonként +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 7. az év 38. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 327 nap van hátra.

Ma a Rómeókat ünnepeljük.

A Rómeó a latin Romaeus név olasz formája, a jelentése római vagy a Római Birodalomból származó. A késő középkorban így hívták a Rómába vagy a Szentföldre zarándoklókat is.

Távkapcsoló

Az esti órákban a TV2-es Szultána az RTL-es Castle ellen indul hadba a nézettségért. Az ismeretterjesztő csatornákon a II. világháborúval foglalkoznak több műsorban is, a Harmadik birodalom titkai a NatGeón, a Náci kollaboránsok című sorozat, illetve a Wehrmacht a Spektrumon fut ezen az estén. Ha nem bírnánk elaludni, éjjel fél kettőkor irány az Animal Planet, ott megy az Akvárium extrákkal, talán nem emeli jelentősen a pulzusszámot.

Heti mozipremierek

  • A sötét ötven árnyalata
  • Lego Batman – A film
  • Jackie
  • Jézus, mobil, fejvadászok