Pincében nevelt kendert egy szegedi házaspár

Vágólapra másolva!
Belvárosi lakása pincéjében alakított ki kenderültetvényt egy szegedi házaspár, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt ellenük – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. A nőt és a férfit kábítószer-birtoklással vádolják.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a házaspár 2014-ben elhatározta, hogy indiai kendert termeszt belvárosi lakása pincéjében. Ezért a mennyezetet és az oldalfalakat hőfóliákkal látták el, mesterséges fényforrásokat szereltek fel, időkapcsolós ventilátorokat telepítettek, valamint locsolócsöveket helyeztek el, és oldatokkal, műtrágyákkal kezelték a fejlődő növényeket.

Az épületben a rendőrség 2016 májusában házkutatást tartott, és az ültetvényhez szükséges eszközöket foglaltak le, valamint négy műanyag zsákban, valamint dobozokban tárolt marihuánát. A vádlottak maroslelei hétvégi házát is átvizsgálták, ahol marihuánát, illetve annak adagolásához szükséges eszközöket találtak.

A két ingatlanból lefoglalt kábítószerek tiszta hatóanyag-tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát. A vádirat szerint a házaspár közösen fogyasztott marihuánát – tudatta a csoportvezető ügyész.