Az államtitkár úgy látja, egyre kevesebb a mozgalom tevékenységének szakmai tartalma, az már nem a pedagógusokról vagy az iskolákról szól.

Rétvári Bence a Tanítanék Mozgalom által vasárnapra szervezett tüntetésre reagált, amelyen a résztvevők a magyar oktatásügy megújítását, Balog Zoltán szakminiszter távozását követelték, és a civil szervezetek működésének megnehezítése ellen tiltakoztak a Parlament előtt. 

Rétvári szerint ennek nincs köze a szakmáhozFotó: Adrián Zoltán - Origo

Az államtitkár az M1 műsorában azt mondta, hogy ha az elmúlt egy évben valaki tenni akart valamit az iskolákért, a gyerekekért, a pedagógusokért, akkor ezt a munkájába 250 szakértőt bevonó köznevelési kerekasztal ülésein megtehette volna. A szakpolitikus emlékeztetett rá, hogy a mozgalom képviselőit is meghívták az ülésekre, de ők nem hajlandók eljönni, pedig már 14 ilyen tanácskozás volt, a hat munkacsoport pedig összesen csaknem száz ülést tartott.

A politikus úgy fogalmazott, ha valaki javítani akar a közoktatás helyzetén, akkor tárgyal, ha valaki politizálni akar, akkor tüntetéseket szervez.