13 évre ítélték a rendőrt nyakon szúró férfit

2017.02.07. 15:41

Tizenhárom évre ítélték nem jogerősen azt a többszörösen visszaeső férfit, aki megfenyegetett és egy késsel nyakon szúrt egy szolgálaton kívüli rendőrt a fővárosban, egy villamosmegállóban.

Nem jogerősen 13 év fegyházra ítélte emberölés kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék kedden azt a férfit, aki nyakon szúrt egy szolgálaton kívüli rendőrt 2015 decemberében egy kőbányai villamosmegállóban.

Az ítélet nem jogerős - képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott ittas állapotban üvöltözött a villamosmegállóban, meg akarta ütni a járműről leszálló sértettet, de a szolgálaton kívüli rendőr ellökte. A vádlott kést rántott, újra a sértettre támadt és nagy erővel öt centiméter mély sebet ejtett a nyakán, átvágva a verőeret.

A sértett menekülni próbált, de a vádlott utána futott és a késsel hadonászva megöléssel fenyegette. A szolgálaton kívüli rendőr életét a mentők gyors segítségének köszönhette, de maradandó arcsérülést szenvedett.

A vádlott tagadott, és azzal védekezett, hogy a sértett fogott rá kést, és dulakodás közben saját magát vágta meg, ám ezt cáfolták a szemtanúk és a térfigyelő kamera felvételei is. Az orvosszakértő és a nyomszakértő is azt támasztotta alá, hogy a vádlott szándékosan szúrt.

A vádlott többszörös visszaesőként, büntetőeljárás hatálya alatt követte el cselekményét, ezért ki kellett zárni a feltételes szabadság kedvezményéből. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott továbbra is előzetesben marad.