Felébresztették a kómából a veronai buszbaleset egyik sérültjét

A veronai Borgo Trento kórház egyik kórterme
Vágólapra másolva!
Felébresztették az olasz orvosok a mesterséges kómából a veronai buszbaleset egyik súlyosan összeégett sérültjét. Állapota stabil, a bőrátültetést követően fokozatosan javul, és lehet vele kommunikálni, de azt még nem tudni, mikor lesz szállítható állapotban. A másik válságos állapotban lévő, koponyasérüléses beteg állapotában nincs változás.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a veronai kórház és a budapesti Honvédkórház orvosai úgy döntöttek, az égési sérült átkerülhet az intenzív osztályról a súlyos sérültek osztályára.

Felébresztették a mesterséges kómából az egyik súlyos sérültet Forrás: MTI/Varga György

Ahogy azt az Origo is megírta, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz,

tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

A halálos áldozatok maradványait szállító konvoj múlt szombat délután külügyi felvezetéssel érkezett meg Budapestre, a Honvédkórházhoz, ahol vasárnap fogadták az áldozatok hozzátartozóit.
Közben kiderült, hogy egy térfigyelő kamera is felvette a magyar diákok buszát, nem sokkal a tragédia előtt, és

a felvételből egyértelműen kiderül, ki ült a volánnál.

Az olasz hatóságok szerint az már bizonyított, hogy a busz 80 kilométer/órás sebességgel csapódott a hídpillérnek, bár azt még nem tudják, hogy a sofőr elaludt vagy rosszul lett az ütközés előtt.