Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is részt vett a Lengyel László-féle titkos találkozókon, de arról nem beszélt, hogy ki és miért hívta meg. A baloldalon óriási zavart okozott, hogy kiderült, Lengyel László a DK-s Niedermüller Péter segítségével mozdította volna el Gyurcsány Ferencet a DK éléről. 

Elszabadultak az indulatok a baloldalon, miután Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy Lengyel László közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója megkereste Niedermüller Pétert, hogy bomlassza a DK-t. A titkos baloldali összeesküvésnek az önálló politizálást hangoztató LMP-re is komoly hatása lehet. A párt társelnöke, Hadházy Ákos a Magyar Időknek ugyanis elismerte, hogy részt vett a Lengyel László-féle találkozón. 

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is részt vett a titkos tárgyalásokonForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Megválasztásomkor is egyértelművé tettem, nagyon fontosnak tartom, hogy az ellenzéki pártok szóba álljanak egymással, ennek megfelelően jártam el” – magyarázta Hadházy. Elmondta, csupán azért vett részt a megbeszélésen, hogy újra világossá tegye a résztvevők számára az LMP álláspontját, miszerint csak úgy nyerhet az ellenzék, ha garanciákat ad arra, hogy nemcsak a jelenlegi, hanem a korábbi kormányokhoz képest is új irányt tud mutatni. Hadházy arról nem kívánt beszélni, hogy ki és milyen körülmények között hívta meg a találkozóra.

Meg akarták buktatni Gyurcsányt

Mint arról korábban beszámoltunk, „az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és egy önjelölt királycsináló a DK háta mögött szervezkedik” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc múlt szombaton tartott évértékelőjében. A DK elnöke csak annyit árult el a titokzatos illetőről, hogy közíró, ám pártjának szóvivője meg is nevezte közösségi oldalán Lengyel Lászlót.

Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója többször is találkozott ellenzéki politikusokkalForrás: MTI/Kovács Attila

A Gyurcsány ellen szövetkezők Niedermüller Pétert, a DK alelnökét, EP-képviselőjét keresték meg a Magyar Idők szerint azzal, hogy belülről gyengítsék az elnököt. Ez nem jött be, Niedermüller ugyanis azonnal jelezte a pártvezetésnek a tervet, ami így azonnal kiderült, és meg is bukott.

„Valamit mondani kellene a DK-nak, hogy mire alapozza azt, hogy összeesküvést szőnék ellenük” – ezt mondta az Origónak Lengyel László. A Pénzügykutató elnöke szerint az viszont tény, hogy egy szegedi konferencián egyértelműen kiállt Botka László jelöltsége mellett, mert nem lát rajta kívül semmilyen komolyan vehető jelöltet a baloldalon.