Nyíregyházán már havazik, máshol is eshet

Nyíregyháza, hó, havazás, időjárás
Nyíregyháza, 2017. február 8. Egy kisfiú lesöpri a havat egy autóról a reggeli havazásban Nyíregyházán 2017. február 8-án. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Nyíregyházán hatalmas hó esett reggelre, és az ország több pontján is egészen vasárnapig lehet hószállingózásra számítani. Szombaton viszont ragyogó napsütés lesz.
Vágólapra másolva!

Csak rövid napos időszakokra lehet számítani ma a középső és a keleti országrészben, de az ország nyugati harmadán is zömmel fátyolfelhős lesz az ég. Nyíregyházán hajnalban már havazott - a keleti, északkeleti területeken egész nap lehet gyenge havazás, hószállingózás.

Egy kisfiú lesöpri a havat egy autóról a reggeli havazásban Nyíregyházán. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/Balázs Attila

Szerdán délelőtt -7 és -1, délután -2 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet. A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön erősen felhős, párás időre számíthatunk. Hószállingózás a nyugati tájakon többfelé előfordulhat. Reggel -3, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Autók közlekednek a reggeli havazásban Nyíregyházán. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/Balázs Attila

Pénteken a párafoltok feloszlása után változóan felhős idő várható. A több napsütés keleten valószínű. Esetleg elvétve lehet hószállingózás. A reggeli -3 fokról +4 fok köré emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Egy nő takarítja autójáról a havat a reggeli havazásban Nyíregyházán. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/Balázs Attila

Szombaton ragyogó napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Reggel -5, délután +2, +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Vasárnap egy-egy hózápor kialakulhat, miközben gyengül a nappali felmelegedés, erősödik az éjszakai lehűlés.