Kósa bejelentette a civiltörvényt

2017.02.08. 10:54

A rezsi- és adócsökkentés politikájának megvédése, a menekültügyi őrizet intézményének visszaállítása, újabb foglalkoztatási formák bevezetése, és a civiltörvény módosítása - Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető tájékoztatása szerint többek között ezek lesznek a legfontosabb jogalkotási feladatok a júniusig tartó tavaszi parlamenti ülésszakban.

A politikus a rezsi- és adócsökkentés ügyében azt mondta: meg kell akadályozni, hogy az unió kivegye az energiaár-képzést a nemzeti kormányok hatásköréből, ahogyan azt is, hogy Brüsszel közösségi szintre emelje az adópolitikát.

A frakcióvezető kitért arra is, hogy módosítani fogják a civiltörvényt. Ezzel kapcsolatban arról beszélt, a magyaroknak érdemes tudniuk például arról, ha egy civil szervezet a tevékenysége finanszírozására a teljes költségvetésének 5-10 százalékánál nagyobb arányú külföldi támogatást kap.

Kósa Lajos: Meg kell védeni a rezsicsökkentéstForrás: MTI/Kovács Tamás

Kósa Lajos beszámolt arról, hogy személyi döntések is lesznek az ülésszak során. Az esedékes államfőválasztást március 11. és április 10. között kell megtartani, és megválasztják majd a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó új ombudsmanhelyettest.