Új képzés indul Kecskeméten

Vágólapra másolva!
2017 szeptemberében a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetemen megkezdődik a logisztikai mérnökök képzése, ami ma a legkeresettebb szakmák közé tartozik, és könnyű karrierutat ígér biztos jövedelemmel.
Vágólapra másolva!

Raktári folyamatmérnök, áruellátó manager, supply chain manager, automatizálási mérnök, senior process engineer, ergonómus mérnök – néhány, a logisztikai mérnököknek meghirdetett pozíció.

Népszerű szak a felsőfokú képzésben is a logisztika, mivel a legkeresettebb szakmák egyike,

könnyű karrierutat ígér, és nem csak elméletben kínál versenyképes jövedelmet.

A Pallasz Athéné Egyetem 2017 szeptemberében megkezdi a logisztikai mérnökök képzését. Dr. Ailer Piroska, az egyetem rektora azt mondta, műszaki menedzser szak specializációjaként korábban is oktattak logisztikai tárgyakat, de most

a mérnökképzéssel végre teljessé válhat a logisztikai képzési paletta.

A nemrégiben megválasztott rektor szerint idejében felismerték a logisztikai-, jármű- és alkatrésziparban fennálló szakemberhiányt, de egy ilyen önálló szak létrehozása hosszadalmas folyamat.

A felvi.hu szerint logisztikai mérnök szak jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Miskolci Egyetemen, a Pannon Egyetemen és a győri Széchenyi István Egyetemen működik, azonban az országban egyedülálló termelési logisztika szakirány kizárólag Kecskeméten indul.

A mintegy kétéves szakmai előkészítő munka eredményeképpen ősztől a GAMF Műszaki és Informatikai Karán 7 félévben képezik a logisztikai mérnököket. Az előzetes adatok szerint az első évfolyamra 60 fő jelentkezését várják a felsőfokú képzésre.

A kar logisztikai mérnöki alapszak szakfelelősi posztjára a logisztika egyik kulcskérdésének, az ellátási lánc optimalizálásnak nemzetközileg elismert szakértőjét kérték fel. Dr. Lelkes Zoltán szerint attól lesz más a kecskeméti képzés, mint az ország többi egyetemén, hogy

igyekeznek megtalálni az arany középutat

a túlságosan tudományos és a túlzottan gyakorlatorientált képzés között.

"Én olyan egyetemi képzést szeretnék, ahol igaz az a mondás, hogy a leggyakorlatiasabb dolog egy jó elmélet, de ezt egy nagyon gyakorlatias környezetben kapják meg a hallgatók.

hogy minden hallgató, aki igényt tart rá, közvetlen kapcsolatban álljon egy ipari szakemberrel és egy oktatóval. Itt nem órarendi, hanem szakmai és emberi konzultációról beszélek, ami egy folyamatos, személyes segítséget jelent számára. Ez egyébként kísérleti jelleggel, egy kisebb csapattal már jól működik az egyetemen" - mondta.

A logisztikai mérnök képzése Magyarország északi régiójában ugyan már jó ideje folyik, de Közép- és Dél-Magyarországon a kecskeméti lesz az első. A Brémai Műszaki Egyetem logisztikusaival közösen dolgozták ki a tananyagot, sok a nyugati minta,

sok esettanulmányt dolgoznak majd fel, és nem tankönyvi példákkal foglalkoznak a képzésben, hanem valós problémákat kell megoldani a hallgatóknak.

Dr. Lelkes Zoltán szerint oktatóik korábban tanácsadók, cégvezetők, vagy felsővezetők voltak.

A Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány a tervek szerint ösztöndíjat ajánl fel a legeredményesebb logisztikai mérnöki szakos hallgatóknak.