Így lopják el a visszajárót a BKK-automatákból

BKK, automata, magyar nyelv
Vágólapra másolva!
Egy apró műanyag lappal, vagy szivaccsal zárják el a BKK-jegyautomatákban a visszajáró aprópénz útját, így azok az utasok helyett a tolvajokhoz kerülnek. A Közlekedő Tömeg nevű blog most erről egy videót is közzétett. 
Vágólapra másolva!

Fényes nappal, egy villamosmegálló jegyautomatáját "vámolja meg" az arcát gondosan elrejtő tolvaj - az erről készült videót a Közlekedő Tömeg blog közölte a Facebookon.

Hogy pontosan mi is történik, az a laikus számára nem teljesen értelmezhető, a Facebook-posztban a következő magyarázat olvasható: "Az érmekiadó csatorna nyílása a kiadótálca jobb oldalán található. Egy 10-20 centis fém pálcával szivacsdarabot helyeznek a csatornába, ami megakasztja a kiguruló visszajárót. A tolvaj itt éppen a szivacsot és a megakasztott érméket szedi ki a gépből, majd távozik."

A jegyautomaták kifosztása nem újkeletű, de állítólag dolgoznak a probléma megoldásán Forrás: Origo

A blog korábban a témában azt írta, az érmekiadó nyílás eltömítése bevett gyakorlat a csalók körében, és erre egész "szervezetek" épültek ki az elmúlt években. Példaként említik a Dózsa György úti, vagy az Árpád hídi aluljárót, ahol azt tapasztalatuk szerint rendszeresen károsítják meg a vásárlókat, általában ugyanazok.

A blog írt a BKK-nak több javaslatot, miként lehetne az automaták kfosztását megakadályozni, kaptak is választ, miszerint az automaták üzemeltetője már dolgozik a probléma megoldásán: jelenleg egy új érmeszenzor tesztelése zajlik.