Uzsorázás gyanúja miatt előzetesben Nyírpilis polgármestere

Vágólapra másolva!
Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilis polgármesterét a Mátészalkai Járásbíróság, a végzés nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014-től kihasználta a Nyírpilisen nehéz anyagi helyzetben lévő lakosok helyzetét, és több embernek úgy adott pénzt és élelmiszert hitelbe, hogy ötven százalékot meghaladó kamattal növelt összeget kért.

A gyanúsított ezzel a sértetteket és családtagjaikat súlyos nélkülözésnek tette ki – számolt be Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A polgármester február 7-én este megjelent az egyik sértett lakóházánál, és tőle tartozásai fejében pénzt követelt, azzal fenyegetőzve, hogy megöli őket, majd leköpte a sértettet.

Az előzetes elrendelését a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye indokolta, és az legfeljebb 2017. március 10-ig, az elsőfokú bíróság tárgyalás-előkészítése során hozandó határozatáig érvényes, de a gyanúsított és védői fellebbezések miatt nem jogerős.