Az utastérben keresgélt valamit a kamionsofőr, és figyelme elterelődött az útról – lapértesülés szerint ezért gázolt halálra egy rendőrt, és sebesített meg több embert Gyál határában. A rendőrség nem nyilatkozik a részletekről. 

A sofőrfülkében keresett valamit a kamionsofőr, kotorászás közben pedig nem figyelte az utat: ez vezethetett a hétfőn, Gyál mellett történt tragikus balesethez, amiben egy fiatal készenléti rendőr, a 23 éves Menus Anikó meghalt. 

Kiszivárgott a vallomás?

A baleset előzményeiről a 24.hu értesült, a portál állítólag megszerezte a gyanúsított, egy 47 éves román férfi vallomását. A sofőr mellett egy másik férfi is utazott, ám ő súlyosan megsérült az ütközésben, és még nincs kihallgatható állapotban. 

Pillanatnyi figyelmetlenség vezethetett a halálos balesethezForrás: Origo

Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot a vallomással kapcsolatban. Beluzsárné Belicza Andrea szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt részleteket az ügyről, csak a rendőrség honlapján megjelenteket idézte: eszerint 

a román férfi ellen közúti baleset okozása vétség miatt indítottak eljárást. 

Egy pillanat műve volt

Mint az Origo beszámolt róla, hétfőn reggel kilenc óra előtt halálos baleset történt az M5-ös sztrádán, Gyál határában: egy kamion lesodródott az úttestről, és elütött egy közúti ellenőrzést végző készenléti rendőrt – a teherjármű letarolta a rendőrök szolgálati Audiját és a megállított Toyotát is, majd a közeli szántóföldön állt meg. 

A fiatal rendőrnő a helyszínen meghalt, társa és még egy személy súlyosan megsérült. Menus Anikót hétfőn Pintér Sándor belügyminiszter posztumusz törzsőrmesterré léptette elő. 

A Készenléti Rendőrség vezetői és munkatársai kedden gyertyagyújtással emlékeztek kollégájukra.