Engedély nélküli és valószínűleg hamisított állatgyógyszert árulnak Kelet-Magyarország több megyéjében: aki 10 ampullás, román csomagolású Neostomosan koncentrátummal találkozik, ne vegye meg.

Engedély nélküli állatgyógyszer került forgalomba az ország keleti térségében Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, a kutyák külső élősködői ellen ajánlott szert jó eséllyel hamisíthatták is.

Az ügyben már rendőrségi feljelentést tett a Nébih, és részletes leírást adott az illegális készítményről: a tízampullás, román csomagolásban árult Neostomosan koncentrátum dobozán 0204E1 gyártási szám és "2019-04" lejárati idő szerepel, amit biztosan nem a gyártó adott meg.

A román nyelvű csomagolás és a hamis lejárati dátum is gyanút kelt a terméknélForrás: Origo

A Nébih által nem engedélyezett állatgyógyszerek forgalmazását büntetik, de rosszul járhat a vásárló is: azon túl, hogy a szer esetleg nem hat, a felhasználók veszélybe sodorhatják állataik egészségét és életét.

A hivatal kéri, hogy, ha valaki hamis készítményt talál, vagy annak forgalmazását tapasztalja, jelezze zöldszámukon (06-80/263-244).