Hetvenmilliónyi heroint találtak egy gyáli lakásban

Vágólapra másolva!
A rendőrök egy gyáli lakásban közel 25 ezer adag, összesen 5,83 kilogramm heroint találtak, amelynek az utcai forgalmi értéke mintegy 70 millió forint. Három magyar és egy szerb állampolgárt vettek őrizetbe.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya nyomozást folytat K. István 52 éves délegyházai, M. Károly 40 éves és M. Károly Józsefné 63 éves gyáli lakos, valamint egy 48 éves szerb állampolgár ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A nyomozás adatai szerint a szerb férfi megbízásából az 52 éves délegyházai és a 40 éves gyáli férfi február 1-jén Törökországba utazott azért, hogy heroint szállítsanak Budapestre. Előbb egy alsónémedi telephelyre vitték a kábítószert, ahol pár napig tárolták, majd átszállították a gyáli férfi lakására, hogy felhígítsák, és kisebb adagokra porciózzák.

A nyomozók a lakásban tetten érték a szerb férfit, valamint a magyar férfi 63 éves édesanyját, amint éppen a kábítószert csomagolták kisebb adagokba.

A férfi megpróbált elszökni, de a rendőrök elfogták, majd a lakásban tartott házkutatáskor közel 25 ezer adag, összesen 5,83 kilogramm heroint találtak, amelynek az utcai forgalmi értéke mintegy 70 millió forint. A nyomozók kábítószer terjesztéséhez használt mérleget és csomagolóeszközöket is találtak.

Még aznap elfogták a másik két gyanúsítottat is.