Videón a mentés az elszabadult tiszacsegei kompról

elsodorta a jég a tiszacsegei kompot
Tiszacsege, 2017. február 13. Honvédségi helikopterrel mentik a levonuló jeges ár által elsodort és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult tiszacsegei komp fedélzetéről az éjjeliőrt 2017. február 13-án. A vízi járművön a mentést segítő munkatárs áll. A szakemberek attól tartanak, hogy egy újabb jégmozgás összeroppantja a kompot. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A tiszacsegei kompot hétfő reggel sodorta el a jégzajlás. Egy ember volt rajta, az éjjeliőr, aki balszerencséjére a folyó közepén a jégtáblák közé szorult kompon rekedt. Helikopterrel mentették ki, amit az ATV kamerái rögzítettek.
Vágólapra másolva!

Az egyébként Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp a csegei parton vesztegelt, amikor a zajló jég a vastag drótköteleket szétpattintotta, és a kompot mintegy 500 méteren át sodorta a Tiszán – mondta az esetről Szilágyi Sándor, a település polgármestere.

Attól lehetett tartani, hogy a kompot a jég összezúzza – mondta a polgármester. A kompon maradt éjjeliőrt végül honvédségi helikopterrel mentették ki.

Honvédségi helikopterrel mentik a levonuló jeges ár által elsodort és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult tiszacsegei komp fedélzetéről az éjjeliőrt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt