Szerda virradóra is ködbe borul a fél ország

IDŐJÁRÁS ködös ÉVSZAK ősz
Debrecen, 2015. november 6. Egy nő gyalogol a sűrű ködben Debrecenben 2015. november 6-án. Ezen a napon az Alföld szűkebb térségében hosszabb ideig, néhol tartósan megmarad a köd, elvétve ködszitálás is előfordulhat. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Budapestre és 11 megyére adtak ki szerda virradóra riasztást a tartós, sűrű köd miatt.
Vágólapra másolva!

Ismét számos megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Veszélyjelzésükben azt írták: szerdára virradó éjszaka a kevésbé felhős - dunántúli és középső - területeken

ismét több helyen képződik köd, amely szerda napközben általában ritkul vagy feloszlik, ám az ország keleti felén tartósan ködös körzetek is maradhatnak.

Szerda estétől újra nagyobb területeket boríthat be a köd. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat - tették hozzá.

A tartós sűrű köd veszélye miatt szerdára Budapest mellett Pest, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. A legtöbb napsütés a Dunántúl déli felén lehet. A maximumhőmérséklet a felhős területeken többnyire 0 fok körül, a tartósan napos tájakon 5-11 fok között várható.