Tartani lehet elrejtőzésétől - ezzel az indokkal helyezték előzetes letartóztatásba a román kamionsofőrt, aki hétfőn halálra gázolt egy fiatal rendőrnőt, és két embert súlyosan megsebesített.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság az ügyészség indítványára a 47 éves román férfit, aki február 13-án halálos kamionbaleset okozott Gyál határában, az M5-ös autópályán.

Mindent letarolt

Mint az Origo is megírta, az áldozat egy fiatal készenléti rendőr, a 23 éves Menus Anikó.

Rendőr kíséri a kamionsofőrt (jobbra). A bíróság döntött a férfi előzetes letartóztatásárólForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőr szolgálati Audijából kiszállva, éppen a leállósávban igazoltatta egy Toyota sofőrjét, amikor az úttestről lesodródó kamion

valósággal az autók közé robbant.

Elsodorta és maga alá rántotta a rendőrnőt, letarolva a két autót: a baleset során az áldozat kollégája és a Toyotát vezető nő is súlyosan megsérült.

Elütötte a rendőrnőt, és két autót is letarolt az elszabaduló kamion az M5-ösönForrás: Origo

A rádióra figyelt, nem az útra

Meg nem erősített hírek szerint a sofőr az utastérben matatott, és figyelmetlensége vezetett tragédiához. A vádhatóság ezt most pontosította, közleményükből kiderül, hogy  

a férfi a rádiót állítgatta, és ezért nem figyelt az úttestre az ütközés előtti másodpercekben.  

A román férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják, az ügyészség szerint azonban tartani lehet elrejtőzésétől – ezért kérték a bíróságtól az előzetes letartóztatás elrendelését.