Már szabadulna Kész Zoltántól a baloldal

2017.02.16. 11:29

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, korábbi miniszterelnök-jelölt a veszprémi választókerületben indulna 2018-ban. A körzetében 2015-ben Kész Zoltán győzött a baloldal támogatásával. Ha a baloldal kihátrál mögüle, akkor elveszítheti a mandátumát.

Váratlan bejelentést tett Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, korábbi miniszterelnök-jelölt az ATV-n. A veszprémi születésű politikus bejelentette, hogy a budapesti XI. kerületben, ahol most lakik, az MSZP jelenlegi elnöke, Molnár Gyula indul egyéni mandátumért, így ő Veszprémben méretné meg magát.

2015-ben, amikor Navracsics Tibor uniós biztossá választása miatt Veszprémben időközi választást kellett tartani, az a Kész Zoltán, aki évekkel ezelőtt még a Fidelitasban tűnt fel, majd a liberális szellemű Political Capital intézet körül kapott szerepet, ugyan függetlenként, de baloldali támogatással került be a magyar országgyűlésbe – írja a Pesti Sracok.hu.

Mesterházy Attila véget vethet Kész Zoltán képviselőségénekForrás: MTI/Nyikos Péter

Forró a talaj

Kész alatt egyébként is egyre forróbb a talaj. Képviselősége két éve alatt gyakorlatilag érdemi munkát nem végzett a választókerület érdekében, kizárólag a politikai konfrontációkban szerepel, és saját imázsát építi. Egyelőre nagy a csend, sem az MSZP, sem a DK nem hozta még nyilvánosságra, Veszprémben lesz-e önálló jelöltjük, azt sem tudni, támogatják-e Mesterházy Attila elképzelését, aki miután kiszorul jelenlegi választókerületéből, evidens, hogy a szülővárosában indulna.

Az Origo is megírta korábban, hogy Mesterházy Attila ismét aktivizálta magát. Nemcsak ő indulna egyéniben, hanem a volt pártelnök egykori pártigazgatója, Velez Árpád is, ő a dunakeszi választókerületben lenne egyéni jelölt. Mesterházy bejelentése újabb vitákat kavarhat az ellenzék soraiban.