Már szabadulna Kész Zoltántól a baloldal

Veszprém, Kész Zoltán
Veszprém, 2015. február 22. Kész Zoltán független jelölt leadja szavazatát az időközi országgyűlési választáson Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében, a veszprémi Városi Művelődési Központban kialakított szavazókörben 2015. február 22-én. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, korábbi miniszterelnök-jelölt a veszprémi választókerületben indulna 2018-ban. A körzetében 2015-ben Kész Zoltán győzött a baloldal támogatásával. Ha a baloldal kihátrál mögüle, akkor elveszítheti a mandátumát.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentést tett Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke, korábbi miniszterelnök-jelölt az ATV-n. A veszprémi születésű politikus bejelentette, hogy a budapesti XI. kerületben, ahol most lakik, az MSZP jelenlegi elnöke, Molnár Gyula indul egyéni mandátumért, így ő Veszprémben méretné meg magát.

2015-ben, amikor Navracsics Tibor uniós biztossá választása miatt Veszprémben időközi választást kellett tartani, az a Kész Zoltán, aki évekkel ezelőtt még a Fidelitasban tűnt fel, majd a liberális szellemű Political Capital intézet körül kapott szerepet, ugyan

függetlenként, de baloldali támogatással

került be a magyar országgyűlésbe – írja a Pesti Sracok.hu.

Mesterházy Attila véget vethet Kész Zoltán képviselőségének Forrás: MTI/Nyikos Péter

Forró a talaj

Kész alatt egyébként is egyre forróbb a talaj. Képviselősége két éve alatt gyakorlatilag érdemi munkát nem végzett a választókerület érdekében, kizárólag a politikai konfrontációkban szerepel, és saját imázsát építi.

Egyelőre nagy a csend,

sem az MSZP, sem a DK nem hozta még nyilvánosságra, Veszprémben lesz-e önálló jelöltjük, azt sem tudni, támogatják-e Mesterházy Attila elképzelését, aki miután kiszorul jelenlegi választókerületéből, evidens, hogy a szülővárosában indulna.

Az Origo is megírta korábban, hogy Mesterházy Attila ismét aktivizálta magát. Nemcsak ő indulna egyéniben, hanem a volt pártelnök egykori pártigazgatója, Velez Árpád is, ő a dunakeszi választókerületben lenne egyéni jelölt. Mesterházy bejelentése újabb vitákat kavarhat az ellenzék soraiban.