Marad a borús idő, sok helyütt sűrű a köd

köd
Nagykanizsa, 2017. február 16. A hosszú expozíciós idővel készült felvételen járművek haladnak a sűrű ködben az M7-es autópályán Nagykanizsa közelében 2017. február 16-án. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Sűrű köd borítja az ország egyes területeit, és a következő napokban sem sokat javul az időjárás:  a következő napokban eső, ónos eső, sőt hószállingózás is jöhet. Jövő hét elején viszont tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint az ország nagy részén rossz látási viszonyok nehezítik az előrejutást az utakon a reggeli órákban. Sok helyen a köd napközben is megmarad. A rendőrség óvatosságra inti a közlekedőket.

Járművek a sűrű ködben az M7-es autópályán Nagykanizsa közelében február 16-án Forrás: MTI/Varga György

A Koponyeg.hu előrejelzése szerint pénteken a nap első felében marad a párás, tartósan felhős idő. Hószállingózás, ónos szitálás kialakulhat. Délután komolyabb csapadékot adó felhőzet érkezik, ekkor szórványosan lehet eső, ónos eső is. Északnyugaton +6, máshol 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, főleg az Alföldön tartósabban párás, borús lesz az ég. Elszórtan lehet szitálás. Reggel 0, délután 7 fok várható.

Vasárnap marad a borongós, párás idő.

Szitálás, északkeleten ónos szitálás előfordulhat, 4 és 10 fok között várható a hőmérséklet csúcsértéke.

Jövő hétfőn megvastagszik a felhőzet, estétől pedig szórványosan valószínű eső, szitálás. A megerősödő délnyugati széllel enyhébb levegő érkezik: 9 fok köré melegszik a levegő. Kedden előbukkan a nap. Több helyen 10 fok feletti, kora tavaszias hőmérséklet várható.