Térfigyelők lopott antennáival szórták az illegális netet

Vágólapra másolva!
Illegális internethálózatot működtetett lopott antennákkal egy tatai férfi. Az antennakát térfigyelő kamerákról lopta le. 
Vágólapra másolva!

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés 2017. január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ismeretlen személy ellopta. A balatonalmádi rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és a nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna, írja honlapján a rendőrség.

A rendőrök látókörébe két tatai férfi került. Február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit kihallgattak és előzetes letartóztatásba vettek.

Kerékpártúrán látta meg az antennákat

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket.

Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el - illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak,

kiépített előfizetői hálózatot működtetett.

Lefoglalták a lopott antennákat

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök 2017. február 17-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, ő az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat.

A gyanúsítottak ellen háromrendbeli lopás gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.