Körözést adhatnak ki hamarosan Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere ellen a Ripost szerint. A hozzá köthető cégek állítólag több mint ötven család ingatlanját szerezték meg törvénytelenül, és ezeket közpénzen újították fel. Oroszt Vona Gábor többször példaként emlegette a többi jobbikos polgármesternek.

Vona Gábor nemrég kötött szoros együttműködési szerződést egyik kedvenc polgármesterével, az Érpatakot vezető Orosz Mihály Zoltánnal, akit egyik legfőbb politikai szövetségesének tart. Sőt, polgármesteri tevékenységéről korábban példaként beszélt a többi jobbikos városvezetőnek. Vona többször beszélt az úgynevezett „érpataki modellről” is.

A Ripost viszont úgy tudja, hamarosan körözést adnak ki Orosz Mihály Zoltán ellen. A lap értesülései szerint már hónapok óta folyik nyomozás a polgármester és a hozzá köthető cégek ügyében. Állítólag Orosz Mihály Zoltánhoz és élettársához köthető magáncégek idős, sokszor

iskolázatlan embereket forgattak ki vagyonukból.

Vona Gábor és Orosz Mihály ZoltánForrás: MTI/Balázs Attila

A lap szerint ügyvédi trükkökkel és félrevezető szerződésekkel szerezték meg maguknak az átvert emberek ingatlanjait, amiket aztán közpénzből újíttattak fel. Állítólag több mint 50 átvert családról van szó, és valamivel több mint 150 millió forintnyi közpénzről, amit a felújításokra költöttek el Orosz Mihály Zoltán cégei.

A Ripost úgy tudja, hogy a korrupcióval gyanúsítható polgármester folyamatosan 

próbálja kijátszani a hatóságokat, tulajdonképpen bujkál.

Ha beidézik, nem jelenik meg, hátráltatja a nyomozást. A lap szerint már bebizonyosodott, hogy több alkalommal hamis orvosi igazolásokkal kerülte el a rendőröket. Az igazolásokat író orvos ugyanis már beismerő vallomást tett a rendőrségen.

A napokban egy meghosszabbított rendőrségi vizsgálat újabb visszaéléseket tárt fel, amikor az érpataki önkormányzat legfontosabb cége, az Érpatakért Kft. ügyeivel kapcsolatban nyomoztak. A rendőrség állítólag már ki is hallgatta azokat az önkormányzati alkalmazottakat, akik feltehetően Orosz Mihály Zoltán utasítására végeztek törvénytelen munkát.