Jogerősen elítélték a csepeli MSZP elnökét

Jogerősen is elítélték Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP elnökét
Vágólapra másolva!
Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélték Szenteczky Jánost. A csepeli MSZP elnöke, fővárosi alelnöke jelenleg a párt csepeli-soroksári országgyűlési képviselőjelöltje is. A politikus a csepeli lakásmutyiügyként elhíresült bűncselekmény-sorozatban szintén vádlottként áll a bíróság előtt.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság Szenteczky János fellebbezését követően szigorított az elsőfokú ítéleten. A politikus a jogerős ítélet alapján a Csepel.info hírblog nevével visszaélve adott ki egy újságot a 2010-es önkormányzati választások idején. A lapban titokban készített és manipulált diktafonos hangfelvételeket, valamint

hazugságokat használt fel politikai ellenfelei – többek között Németh Szilárd és Borbély Lénárd – befeketítésére.

Szenteczky a bűncselekményekkel polgármesterjelöltként próbált meg politikai előnyhöz jutni. Mivel őt számos köztörvényes bűncselekménnyel összefüggésbe hozták, azt a látszatot akarta kelteni, hogy ellenfelei sem jobbak nála – írta a Csepel.hu.

Jogerősen is elítélték Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP elnökét Forrás: Csepel.info

Lakásmutyi

Az MSZP politikusát más bűncselekmények elkövetésével is vádolja az ügyészség. Ilyen a csepeli lakásmutyiként elhíresült bűncselekmény-sorozat. Az ügyészség szerint a bűncselekményekben kivételezett emberek – például az akkori rendőrkapitány – kaptak titokban és törvénytelenül szociális lakásokat.

Volt, aki luxuskocsival érkezett a szociális bérlakás kulcsait átvenni.

A lakásokat egy MSZP-hez közel álló cég a piaci ár sokszorosáért fel is újította. A kifizetett munkák jelentős részét azonban el sem végezték. Fél évvel később a bérlők a piaci ár harmadáért megvehették az ingatlanokat. Ezután piaci áron – a vételi ár háromszorosáért – értékesítették azokat.

Szenteczky János ellen az eljárások 2010 tavaszán kezdődtek, többségükben még évekig nem várható jogerős ítélet.