Erős szél, itt-ott kis zápor

hideg időjárás tél szél szélvihar minusz
A hét második felében ismét szükség lesz a téli kabátra (képünk illusztráció).
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön napközben csökken a felhőzet, a több napsütés délután valószínű – írja a Köpönyeg.hu. Elszórtan lehet zápor. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, a legerősebb lökések a Dunántúlon már alacsonyabban fekvő területeken is meghaladhatják a 70-80 km/h-t – írja a Met.hu.

Igen enyhe, tavaszias időre számíthatunk 10-16 fokos maximumokkal.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, záporeső. Hidegfront érkezik, a szél északnyugatira fordul, és erős marad. 6 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton eleinte csökken, délután aztán újra megnövekszik a felhőzet. Délelőtt az ÉNy-i, délután ismét a DNy-i szél erősödhet meg. A nap első felében elszórt zápor (a hegyekben hózápor), estétől szórványos eső lehet. 5 és 10 fok közé csökken átmenetileg a hőmérséklet.

Vasárnap hajnalban elvonulnak az esőfelhők, és napközben mindenhol kisüt a nap. Újra erősödhet a nappali felmelegedés: 13 fok köré melegedhet a levegő.

Ha lemaradt volna a tegnapról

#Sohavégetnemérős

Y generációnak, vagyis az 1980 és 1999 között születetteknek szóló programsorozat indul az V. kerületi Galamb utcában. A február végén nyíló HYBRIDART a

#Sohavégetnemérős – Történetek Wellhellóra

című film werkfotóiból állított össze kiállítást. A tárlat megnyitója: 2017. február 23. 19 óra, ahol a film alkotói és szereplői is megjelennek. A kiállítás március 20-ig látható Budapesten, majd Veszprémben, Debrecenben, illetve Sopronban, a VOLT Fesztiválon mutatkozik be.

Boldog névnapot

Február 23. az év 54. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 311 nap van hátra.

Ma az Alfrédokat ünnepeljük.

Az Alfréd germán eredetű férfinév. Elemeinek jelentése: tündér + tanács. Női párja: Alfréda.

Távkapcsoló

Folytatódik az RTL Klub saját gyártású sorozata, A mi kis falunk, miközben a TV2-n a Men In Black – Sötét zsaruk harmadik részét láthatjuk. A Viasat3 a Sikítófrásszal paráztatja a karaokézni próbáló celebeket, a Viasat6 a Top Gear: A nagy kiruccanással kedvez az autók és kalandok szerelmeseinek, az OzoneNetworkön 19 órától megtudhatjuk, hogyan készül a Lego, illetve a ceruza.

Heti mozipremierek

  • Az egészség ellenszere
  • John Wick: 2. felvonás
  • A régi város
  • Szép álmokat!
  • Tékasztorik