Rekordot döntött Hajdúszoboszló a legmagasabb vendégéjszakák számával

szálloda forgalom hotel szállás Hajdúszoboszló Hotel Atlantis ágy szálloda szoba belső
Hajdúszoboszló, 2011. július 12. Egy ágyat készítenek elő a vendégek számára Hajdúszoboszlón a közel két és félmilliárd forintból elkészült négycsillagos, újonnan átadott Hotel Atlantisban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az alföldi fürdőváros rendkívül jó évet zárt 2016-ban. Az önkormányzat adatai alapján, amelyek a kereskedelmi szálláshelyek adatai mellett az egyéb szálláshelyek adatait is mutatják, a statisztikák több csúcseredményt is mutatnak.
Vágólapra másolva!

Hajdúszoboszlóban 1 222 145 vendégéjszakát regisztráltak a szállások,

ami 82 ezer éjszakával több, mint 2015-ben, ez pedig történelmi csúcsnak számít. A vendégéjszakák 61 százalékát magyarok töltötték el.

Szintén rekord született a turisták számában is, a város 361 440 fővel elérte minden idők legmagasabb vendégszámát.

Hajdúszoboszló a vendégek értékelése szerint is a legnépszerűbb Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A fürdőváros az elmúlt 20 év legnagyobb éves vendégéjszaka- és vendégszám növekedését érte el.

Hajdúszoboszló a külföldi küldő területek többségén is nagyszerűen teljesített:

  • A lengyeleknél minden idők legmagasabb vendégszáma lett regisztrálva, a 2015-ös évhez képest 12,6%-al nőtt az általuk eltöltött vendégéjszakaszám és javult az átlagtartózkodás is.
  • A szlovák vendégéjszaka- és a vendégszám, 21,2%-al, illetve 16,3%-al nőtt.
  • A román vendégek körében továbbra is kedvelt célpont Hajdúszoboszló, az elmúlt évhez képest további 7%-os emelkedést mutatnak a számok.
  • Az ukrán turisták által regisztrált adatok kiemelkedőek, hiszen a tavalyi csökkenés ellenére a vendégéjszakák száma 26,2 %-al, a vendégek száma 20,5%-al nőtt, valamint az átlagos tartózkodási idő is 4,7 éjre emelkedett.

A vendégéjszakák száma a legtöbb szálláshely-típusnál nőtt, de

a legkiemelkedőbb a hoteleknél (11,3%) és a kempingeknél (7,3%) bekövetkezett növekedés.

A hajdúszoboszlói fürdő is kiváló évet zárt 2016-ban. A Hungarospa összes vendégforgalma 2%-al nőtt (strand és gyógyfürdő, Aquapark, Aqua-Palace Élményfürdő), a gyógyászat terén szintén 2 %-os növekedés következett be.

Hajdúszoboszló a vendégek véleménye, értékelése és szavazatai alapján is a legnépszerűbb 2016-ban,

az Év Turisztikai Települése díj is ismét a városhoz került. Hajdúszoboszló turisztikai portálja is elnyerte az Év honlapja díjat turizmus kategóriában, valamint a fürdőváros új mobil applikációja különdíjban részesült a szakmai zsűri döntése által.