Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

Teréz körúti robbantás
Budapest, 2016. október 21. A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Budai Központi Kerületi Bíróság április 21-éig meghosszabbította annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 24-én a budapesti belvárosban robbantást követett el, amelynek következtében két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Fővárosi Törvényszék.
Vágólapra másolva!

A bíróság szerint a gyanúsított cselekménye - bizonyítottság esetén - előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletére, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

A gyanú megalapozott

Hozzátették: a megalapozott gyanút a szemlékről, valamint házkutatásokról, lefoglalásokról készült jegyzőkönyvek, szakértői szakvélemények, a szakértők előzetes megállapításait tartalmazó okiratok, egyéb rendőri jelentések, a beszerzett kamerafelvételek, a gyanúsított telefonjának adattartalma, híváslista-elemzések, tanúvallomások és a gyanúsított beismerő vallomása támasztják alá.

Minderre tekintettel a bíróság szerint

megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható.

A végzés nem jogerős.