Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést

2017.02.22. 09:27

Az ország északnyugati és nyugati részén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-s sebességet.

Csütörtökön egyébként az erős, néhol viharos délnyugati szél ellenére igen enyhe, tavaszias időre számíthatunk 10–16 fokos maximumokkal. Elszórtan lehet csak zápor.

Pénteken hidegfront érkezik, erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, záporeső. A szél északnyugatra fordul, és erős marad. 6 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu.

Szombaton Eleinte csökken, délután aztán újra megnövekszik a felhőzet. Délelőtt az északnyugati, délután ismét a délnyugati szél erősödhet meg. A nap első felében elszórt zápor (a hegyekben hózápor), estétől szórványos eső lehet. 5 és 10 fok közé csökken átmenetileg a hőmérséklet. 

Nem lesz hideg, de a szél miatt annak érezhetjük majd a levegőtForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Vasárnap hajnalban elvonulnak az esőfelhők, és napközben mindenhol kisüt a nap. Újra erősödhet a nappali felmelegedés: 13 fok köré melegedhet a levegő.