"Puch László a szememben gazemberré vált, mivel két székházból is kiköltöztette az MSZP-t, és a saját cégeit vitte oda" - mondta Szanyi Tibor a Pesti Srácoknak, majd gazembernek nevezte Gyurcsány Ferencet is. Az MSZP EP-képviselője szerint a Momentum Mozgalom mögött Haris Éva volt szocialista választmányi elnökhelyettes – egyben Bajnai Gordon Haza és Haladás egyesületének alapítója –  pénze van, és már most lejáratták magukat.

Fekete-Győr András és a Momentum lejáratta a saját mozgalmát, többet ártottak, mint használtak – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője. A szocialista politikus szerint a Momentum Mozgalom ma még ünnepelt sztár, de majd jönnek a hétköznapok. "Az a mozgalom, amely ostoba fondorlatokkal próbálkozik zászlót bontani, nem feltétlenül jelent jót a jövőre nézve. Nem vezet jóra, ha egy mozgalom csuklóból nem korrekt" – mondta Szanyi Tibor.

"Az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot"– mondta Szanyi.

Szanyi Tibor: Lejáratta magát a MomentumFotó: Bielik István - Origo

Az EP-képviselő szerint Gyurcsányék távozásával tisztult a párt, pedig amikor ezt kimondta, "sokan nekem ugrottak, hogy fogjam be". Úgy látja, történelmi hiba volt, hogy 2010-ben nem húztak egy vonalat, sok esetben nem nevezték nevén a gyereket. "2014-ben én téptem a számat, hogy Gyurcsánnyal nem, nem, nem és nem. Én voltam a Mr. Nyet! Amikor 2014 februárjában, egy vasárnapi napon felhívott Mesterházy Attila, hogy tájékoztasson, létrejött az összefogás, akkor egy percen át hosszan kitartva ordítottam, hogy neeeeeeeee– mondta Szanyi Tibor.

Szanyi szerint Puch egy gazember

"Ezekkel a bizniszpártokkal, egykori árulókkal nem kívánok összefogni. A mai napig nem tudtam megértetni egyesekkel, hogy öreg, nem a mostani százalékok összeadásában vagyok érdekelt, hanem az MSZP százalékainak a megduplázásában, triplázásában. Fütyülök a többire. Saját, szocialista jogon akarom megnyerni a választásokat" – nyilatkozta a szocialista EP-képviselő.

Puch Lászlónak is nekiment SzanyiForrás: MTI/Földi Imre

Szanyi arról is beszélt, Puch László két székházból is kipenderítette az MSZP-t. Előbb a Köztársaság térről, majd a Jókai utcából is menniük kellett, hogy aztán Puch beköltöztethesse oda a saját cégeit. Puch László művelete maga a meztelen csiga hadművelet: az MSZP-nek se gerince, se háza ne legyen, de létezzen! Aki az MSZP-t kitúrta a »templomaiból«, az számomra gazember. A szememben ő gazemberré vált" – mondta a politikus.