Vonattal ütközött egy autó egy vasúti átjáróban Debrecen közelében

Hajdúböszörmény, 2017. február 25. Összeroncsolódott személyautó egy személyvonat előtt a Hajdúböszörményhez tartozó Hajdúvid vasúti átjárója közelében 2017. február 25-én, miután a két jármű összeütközött. Az autó vezetője meghalt, a tűzoltók feszítővágó berendezéssel emelik ki a roncsokból. A személyvonat utasai közül senki nem sérült meg. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Halálos közúti baleset történt a hajdúvidi vasúti átjárónál, ahol egy személygépkocsi és egy személyvonat ütközött össze – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság. Az autó 69 éves sofőrje halt meg.
Vágólapra másolva!

Egy 69 éves hajdúdorogi férfi 12 óra körül autójával egy földúton haladt Hajdúvid felől a 3502. számú út irányába.

A földutat keresztező, közúti jelzőtáblával jelzett vasúti átjárónál a sofőr ráhajtott a sínekre,

és összeütközött a Hajdúdorogról Debrecen felé közlekedő vonatnak.

A helyszínen vannak a hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. Az autó vezetője életét vesztette, a tűzoltók feszítővágó berendezéssel emelik ki a roncsokból. A személyvonat utasai közül senki nem sérült meg.

Az összeroncsolódott autó egy személyvonat előtt a Hajdúböszörményhez tartozó Hajdúvid vasúti átjárója közelében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Mávinform tájékoztatása szerint a műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett vágányszakaszt lezárták, ezért Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között vonatpótló autóbusz közlekedett.

Délutánra újra megindult a vonatközlekedés az érintett szakaszon.