A közösségi közlekedést is megborította a viharos szél

Vágólapra másolva!
Budapesten kerítés dőlt az úttestre a Közlekedési Múzeumnál, emiatt a 74-es és a 72-es troli helyett pótlóbusz jár. Másutt is okozott gondot a közösségi közlekedésben a viharos szél. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt írta: lezárták a Hermina út Ajtósi Dürer sor felé vezető oldalát az Erzsébet királyné útjánál, mert az erős szél miatt egy hosszabb szakaszon kerítés dőlt az útra.

Ezért a 72-es trolibusz helyett a teljes vonalon, míg a 74-es trolibusz helyett az Ötvenhatosok tere (István utca) és a Kassai tér között pótlóbusz közlekedik.

Törmelék került a burkolatra, ezért az Újpestet Rákospalotával összekötő Pozsony utcai vasúti aluljáró XV. kerület felé vezető oldalát is lezárták. A forgalom az Újpest felé vezető oldalon, váltakozva haladhat. A 12-es villamos helyett Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között pótlóbusz közlekedik.

Lezárták a XII., Maros utcát is, vakolat hullott egy épületről az ott parkoló járművekre, tűzoltók dolgoznak. A 39-es és a 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Maros utcai rendelőintézet megállót – írja a BKK.

Sok a dolga a tűzoltóknak

A katasztrófavédelem is arról ír honlapján, hogy a rendkívül szeles idő sok munkát ad a tűzoltóknak, főleg a fővárosban.

A XIII. kerületi Bulcsú utca és Szabolcs utca kereszteződésében egy nagy méretű fa került az úttestre. A II. kerületi Hűvösvölgyi úton karvastagságú, öt méter hosszú faágakat távolítanak el a tűzoltók az úttestről. A kispesti Zalaegerszeg utcában megdőlt egy hársfa, veszélyeztetve ezzel a közlekedést.

A IV. kerületben, a Szilágyi utcai felüljáróról is hullik a vakolat, a tűzoltói beavatkozás idejére a forgalom egy sávon halad.

A XIII. kerületi Váci úton egy hatemeletes lakóház negyedik emeleti erkélyéről

betontömb esett a járdára,

a tűzoltók létraszer segítségével távolítják el a még lógó darabokat.

A VI. kerületben, a Deák Ferenc téren egy bádoglapot mozgat a szél egy épület tetején, a tűzoltók már a helyszínen tartózkodnak.

Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteket, amint befejezték a beavatkozást egy adott helyszínen, azonnal vonulnak a következő helyszínre.

A vasúton is okoz gondot

Győr és Öttevény között megrongálódott a vasúti felsővezeték. Emiatt azon a szakaszon a vonatok csak az egyik vágányt használhatják, a menetidő 20-30 perccel hosszabb a Budapest–Győr vonalon.