Évekre börtönbe kerül a mentőápolóra támadó nő

2017.02.28. 15:18

A 37 éves nő részeg volt, amikor asztmás roham miatt kihívta a mentőket. A mentősök ellátták az asszonyt, aki azonban váratlanul agresszív lett, szidalmazta őket, és megrángatta egyikük ruháját. A Pesti Központi Kerületi Bíróság három nappal az eset után 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a nőt. Az ítélet nem jogerős. 

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a nő február 25-én részegen, a XIII. kerületben, az Árpád hídi metróaluljáróban asztmás roham miatt hívta a mentőket. 

A mentőápolók az asszonyt a mentőautóba ültették, hogy megvizsgálhassák, ám a beteg váratlanul agresszív lett, szidalmazta az ápolókat, majd mindkét kezével ráfogott az egyik mentőápoló kabátjának gallérjára, és több alkalommal megrángatta. A mentősök kihívták a rendőröket. 

A nő három napon belül bíróság elé került, ahol közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év 6 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélték. 

A közleményben szerepel az is, hogy a büntetett előéletű, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő nő feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a nő előzetes letartóztatását.