Klórgázmérgezért kapott 17 gyerek az iváncsai tanuszodában

2017.03.02. 14:48

Tizenhét gyerek lett rosszul csütörtök délelőtt az iváncsai tanuszodában, klórgáz mérgezés történt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Udvardi János elmondta, hogy az egyik környékbeli településről érkezett negyedik osztályos tanulók voltak az érintettek. Hozzátette: feltehetően vegyszer adagolása közben fejlődött klórgáz.

Közölte, hogy az uszodában tartózkodó diákok szúrós szagot éreztek, köhögtek és a szemüket csípte a gáz. A 22 gyerekből tizenhetet vittek kivizsgálásra a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórházba, őket egy éjszakára, megfigyelésre benn tartják.

A feol.hu azt írta, hogy a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola diákjai szenvedtek klórgáz mérgezést. Hozzátették: az uszodai rendszert működtető számítógép hibásodott meg, amely többek közt azért is felel, hogy mennyi fertőtlenítőszer, azaz klór kerül a vízbe. A klórgáz levegőbe jutása a technikai hiba miatt következhetett be.

Vizsgálatot rendelt el a miniszter

A történtek azonnali kivizsgálását rendelte el Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az iváncsai tanuszodában jelentkezett műszaki problémát az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok szakemberei elhárították.

A felelősség megállapítása tart - fűzték hozzá.