Tiltakozások és botrányok kísérik a Momentum Mozgalom országjárását. A szegedi és a komáromi állomás után Győrben is viták voltak: a mozgalom alelnöke szolidaritásról, teljesítményelvűségről és pozitív nemzetképről beszélt, a tiltakozók pedig ezúttal is a vidékellenességet kérték számon – számolt be az M1 Híradójának esti kiadása. 

Csütörtökön Győrben is tiltakoztak a Momentum Mozgalom politikája ellen. A szervezet alelnöke, Soproni Tamás csütörtöki rendezvényükön arról beszélt, hogy milyen értékek mentén kívánnak politizálni. 

„Az a három érték, amit mi hiányolunk a politikai elitből, az a szolidaritás, a teljesítményelvűség és egy pozitív nemzetkép. Ezek kellenek ahhoz, hogy sikerre vigyük Magyarországot!" – mondta. 

Mit keresnek a városban? 

Korábban Szegeden az egyik felszólaló azt kérdezte a szervezőktől, nem érti, hogy a mozgalom mit keres a városban, amikor az egyik elnökségi tagjuk, Mécs János – az egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Mécs Imre fia – egy értekezésében így ír a vidékiekről: „Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg minden okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni..." 

Forrás: M1 Híradó

A felszólalókba a mozgalom szimpatizánsai hangos pfujolással igyekeztek belefojtani a szót. Olyan is volt, aki arra kérte a felszólalót, hogy távozzon a helyszínről. A felvetésre a szervezők azt válaszolták, hogy közülük hárman is szegediek, tehát vidékiek, az írás pedig egy stílusparódia volt. 

Feszült volt a helyzet 

Mécs János írásának részletét feszítették ki egy molinóra szombat délután Komáromban is. A Momentum Mozgalom lakossági fórumán hasonlóan feszült volt a helyzet. Itt is voltak, akik szórólapokat is osztottak. Ezeken is a Mécs János cikkéből szerepeltek részletek – Rühellem a Vidékieket címmel. 

Győrben is épp ezért vonták kérdőre a Momentum Mozgalom tagjait. A Fidesz egyik aktivistája szerint ez nem egyeztethető össze a liberalizmussal.