Tuzson: A Jobbik elárulta a saját szavazóit

Vágólapra másolva!
Tuzson Bence szerint jelentősen megváltozott a Jobbik hangja, mert eladták a párt lelkét, a Jobbik már nem az a párt, amelyik korábban volt. Ezt azzal magyarázta, hogy a Jobbiknak "új gazdája van", egy magyar földesúr, aki médiavállalkozó is. Nyilvánvalóan Simicska Lajosra utalt. 
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint a Jobbik a saját szavazóit is elárulta, mivel nem az ő érdekükben politizálnak.

Azt is mondta, hogy amikor pártpénzekről van szó, mindig kiderül, hogy a Jobbik politikusai rokonokat és ismerősöket támogatnak különböző tanulmányok megrendelésével. Arról is beszélt – nyilvánvalóan Simicska Lajosra utalva –, hogy a Jobbiknak új gazdája van, egy nagybirtokos-médiavállalkozó.

Közismert, hogy Simicska Lajos és a Jobbik elnöke, Vona Gábor többször találkoztak. A Jobbik kutatóintézete Simicska újságjától, a Magyar Nemzettől rendszeresen megrendeléseket kap. Simicska az utóbbi időben különösen a kormány agrárpolitikájára dühös, mert elveszti a földjeit, és nagybirtokosként nem kap agrártámogatást. Egy ideje a Jobbik feltűnően támadja a kormány agrárpolitikáját emiatt, bár 2014 előtt ők is földosztást akartak.