Embercsempészek bukta le Kiskunmajsán

Vágólapra másolva!
Minősített embercsempészés miatt emeltek vádat három szegedi férfi ellen, akik 10 migránst akartak a kiskunhalasi táborból Nyugat-Európába csempészni.
Vágólapra másolva!

Az egyikük, egy 49 éves szegedi férfit egy ismeretlen embercsempész bízta meg azzal, hogy szervezze meg tíz szír és iraki migráns Nyugat-Európába csempészését. Ő mindezt egy 38 és egy 40 éves testvérpárral akarta megtenni.

A testvérpár autókat bérelt, és Kiskunhalason várták társukat, aki eközben egy másik kocsival - két fuvarral - a társaihoz vitte a táborból embereket.

A 38 éves férfi kocsijába négyen, míg bátyja autójába hatan szálltak be, akikkel az osztrák határ felé indultak. A két autó előtt előfutóként a 49 éves férfi ment. Ő értesítette a 38 éves férfit arról, hogy rendőröket vett észre, ezért a társa az utasait kiszállította a kocsiból. A kiszállított migránsokat nem sokkal később Kiskunmajsán elfogták.

A 40 éves férfit azonban nem sikerült értesíteni, így a rendőrök őt Kiskunmajsán utasaival együtt elfogták, ahogy nem sokkal később a másik két férfit is.

A 49 éves szervező fejenként 1300, azaz összesen 2600 eurót ígért társainak. Előlegként adott is 1300 eurót.

Később az is kiderült, hogy a 49 éves férfi korábban kilenc alkalommal, alkalmanként 4-6 fős migráns csoportot vitt Németországba és Ausztriába úgy, hogy szállításonként 1.000 eurót kapott.