Féltékenységből robbantotta fel a házat, amelyben kisfia és szerelme aludt

Vágólapra másolva!
18 év fegyházra ítélte a bíróság azt a nőt, aki Szolnokon felrobbantotta a házat, amelyben rajta kívül ott volt a kisfia és a szerelme. Mindezt azért tette, mert a férfi el akarta hagyni. A tűzben mindhárman életveszélyes, maradandó sérüléseket szenvedtek. A mostani ítélet enyhébb, mint a korábbi, első fokon életfogytiglant kapott.
Vágólapra másolva!

A nő – akit korábban emberölés miatt 14 évre ítéltek – abban az évben ismerkedett meg a férfival, amikor szabadult. Utóbb Budapesten lakott, de Szolnokon dolgozott. A nő tudott arról, hogy a férfinak Budapesten van felesége és két fia, ennek ellenére előbb közös lakást, majd házat béreltek Szolnokon. Velük lakott a nő kisfia is. A férfi a hétvégéket a feleségével töltötte.

A nő és a férfi felesége tudtak egymásról, az egyik közösségi oldalon tartották a kapcsolatot.

A férfi később eldöntötte, hogy otthagyja a szolnoki munkáját, és visszaköltözik Budapestre. Ezt sejtette meg a nő. A férfi már a szilvesztert sem akarta a nővel tölteni. Ezt el is mondta neki. Ekkor kezdett el foglalkozni az öngyilkossággal. Az interneten rá is keresett a gázmérgezés szóra, és meg is nézett egy erről szóló weboldalt.

31-én hajnalban levette a szobában a gázpalackról a tetőt, a kiáramló gáz pedig nem sokkal később a fürdőszobában lévő gyújtóforrástól berobbant. A robbanást pár perccel később újabb követte, majd az egész ház égni kezdett. A férfi a tűzre ébredt, kimenekítette a vádlottat és annak kisfiát az égő házból.

Az udvarra menekültek, ahol a szomszédok segítettek nekik.

A tűzben mind a hárman súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedtek, sérüléseik egy része maradandó.

A nő az eljárás során mindent tagadott.