Ismét gazdát cserélt a volt MSZP-székház

Köztársaság tér II.János Pál pápa
MSZP székház
Vágólapra másolva!
Elkelt az egykori MSZP-székház; a felszámolási pályázaton értékesített ingatlant - a vele egybeépített irodaházzal együtt - 530 millióért vitték el - tudta meg a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A gazdasági napilapnak Ecsédi András, a Parkview Hotelt felszámoló Crac-Org Zrt. felszámolóbiztosa elmondta: a pályázatban eredetileg 700 millióra tartották a főváros VIII. kerületében, a II. János Pál pápa téren található két, egybefüggő ingatlant, amelyek közül az egyik valaha a szocialista párt székházaként működött. A pályázat tárgya összesen 3003 négyzetméter alapterületű kivett irodaház, udvar volt, amelyre a Solar Power Network Hungary Kft. keretbiztosítéki jelzálogjoga volt bejegyezve 10,7 millió euró erejéig.

A vevő kilétét a felszámolási szabályokra hivatkozva nem árulta el Ecsédi András és lapzártáig a tulajdoni lapon sem jelent meg a változás - olvasható a lapban.

Az előző tulajdonos szállodaként akarta hasznosítani az épületet Forrás: Origo

A II. János Pál pápa tér 26. szám alatti székházat még 2007-ben adta el a szocialista párt a Parkview Hotelnek, amelynek tulajdonosaként a dublini bejegyzésű Rollet Ltd. van feltüntetve. Az ír hátterű cég megvette a 27. szám alatti, a székházzal egybefüggő ingatlant is, az egybeépült két ingatlanért összesen 1,6 milliárd forintot fizetett. A tervekben az irodaházak helyett négycsillagos hotel szerepelt, de a Parkview nem fogott fejlesztésbe, hanem 2011-ben továbbadta az ingatlant a Starline Hungary Kft.-nek.

Az építkezés nem kezdődött el, 2013-ban mind a Parkview, mind a Starline felszámolás alá került.