Dömötör Csaba: Magyarország kitart a határok védelme mellett

Vágólapra másolva!
A bevándorláspolitikában elfoglalt eltérő álláspontot nevezte az utóbbi hetekben Magyarország ellen intézett brüsszeli és nemzetközi támadások legfőbb okának szombati sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

Magyarország kitart a határok védelme mellett és továbbra is elutasítja a betelepítéseket, és egyértlmű, hogy az országot ezért támadják egyre intenzívebben külföldről – mondta Dömötör Csaba.

Az államtitkár hozzátette:

Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy az uniós források nem valamiféle kegyelemadományok vagy nagylelkűségből fakadó adományok, hanem kompenzáció azért, mert Magyarország megnyitotta a piacait egy olyan időszakban, amikor a magyar vállalkozások nagy versenyhátrányban voltak nyugati társaikhoz képest.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy lengyel példa alapján a magyar kormány is kimutatást készít arról, hogy hogyan hasznosultak az uniós források.

A nemzetközi támadások újabb válfajaként azokat a "szimpla lejárató akciókat" említette, amelyek során

Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormányzat reméli, hogy az általa kezdeményezett nemzeti konzultáció során "a magyarok megerősítik majd a kormány álláspontját, amelynek lényege, hogy ki kell állnunk Magyarország függetlensége mellett".

„Mi egy erős Európát szeretnénk, egy olyan Európát, amely továbbra is épít a tagállamok sokszínűségére, egy olyan Európát, amely képes megvédeni kultúráját és közösségeit, éppen ezért emeljük fel szavunkat minden olyan javaslat, döntés esetében, amelyik ezt veszélyezteti" - fogalmazott.