Forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az M3-as autópályán Budapest térségében közlekedőknek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn. A korlátozás a Budapest felé haladókat érinti. 

Forgalomkorlátozás lesz csütörtöktől Budapest felé.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Csütörtöktől kell számítani a korlátozásokra

2017. március 16-tól várhatóan 2017. május 20-ig a Sikátorpusztai önkormányzati úti autópálya feletti híd, baleset utáni helyreállítása zajlik majd. A munkavégzés ideje alatt az autópályán Fót, Mogyoród térségében forgalomterelésre és esetleges torlódásokra kell készülni.

2017. március 21-től a Budapest irányába tartó forgalom egyik sávját a Nyíregyháza felé tartó pályára átterelik, a Nyíregyháza felé tartó forgalom pedig elhúzásra kerül a külső és a leálló sávra.

A forgalom fenntartása mellett biztonságosan nem végezhető munkafolyamatok alatt – csúcsforgalmon kívüli időszakban – a Budapest felé vezető oldal teljesen lezárásra kerül, ezen időszakban a forgalom Budapest felé csak egy forgalmi sávon haladhat az ellenkező átterelve. Nyíregyháza felé a két forgalmi sáv ezen ütemben is biztosított lesz. A munkálatok előreláthatólag 2017. május 20-án fejeződnek be.

A munkálatok ideje alatt a forgalomtereléssel érintett szakaszon 60 és 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.