Nem csak orvvadász, de még drogos is

Elfogták az orvvadászt
Egy élő vaddisznót is találtak a férfinál
Vágólapra másolva!
Az orvvadásznak volt engedélye vadászatra, de nem arra a területre, ahonnan kilőtte az állatokat. Amikor elkapták, rájöttek, hogy be van drogozva.
Vágólapra másolva!
Egy élő vaddisznót is találtak a férfinál Forrás: Police.hu

Egy helyi vadásztársaság február 24-e után többször is tett bejelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon illegális vadászat miatt. A Bűnügyi Osztály ismeretlen tettes ellen indított eljárást - olvasható a rendőrség honlapján.

A vadásztársaság tagjainak jelzése alapján március 12-én a rendőrök egy terepjáróval közlekedő, 35 éves férfit igazoltattak Mosonudvar külterületén. A sofőrt azért ismerték a vadászok, mert ők is megállították amitta, hogy nem a társaságuk tagja. A rendőrök átvizsgálták az autót.

Volt engedélye a fegyverre Forrás: Police.hu

Egy engedéllyel tartott lőfegyvert, különböző lőszereket, valamint kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak nála.

A 35 éves férfinak vadászathoz szükséges engedélyt is fel tudott mutatni és egy vadásztársaság tagja volt, de

- írták.

Ez is az orvvadásznál volt, a "kábítószerszerű anyag" Forrás: Police.hu

A sofőrt elfogták és a rendőrkapitányságra vitték, ahol a nyomozók megállapították, hogy ő volt az orvvadász, akit keresnek. Az illegális lövéseket úgy leplezte, hogy aznapra a saját társasága iratkozott be beírókönyvébe, majd átment a másik vadászterületre.

A lelőtt vaddisznókat – amennyiben tudta – visszahozta saját területére.

Az autóban talált kábítószergyanús anyagok miatt gyorstesztet végeztettek vele, ami azt mutatta, hogy a rendőrségen is kábítószer befolyása alatt állt.

Tárgyakat foglaltak le a drogos orvvadásznál Forrás: Police.hu

A 35 éves férfi kihallgatásakor beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök 2017. március 12-én és 13-án házkutatást tartottak nála. Fegyvereket, lőszereket, trófeákat foglaltak le, az egyik ingatlan udvarán pedig egy befogott, élő vaddisznót találtak.