Fidesz: Juhász Péterék tönkre akarják tenni a békés ünneplést

2017.03.14. 17:37

Rendzavarónak nevezte a Fidesz-frakció szóvivője Juhász Pétert, az Együtt elnökét, aki sípolásra buzdít a szerdai nemzeti ünnepen. Halász János azt mondta, Juhászék visszaélnek a gyülekezési joggal. 

Juhász Péter, az Együtt elnöke és rendzavaró társai arra készülnek, hogy tönkretegyék a március 15-i nemzeti ünnepet, mások békés ünneplését – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. 

Juhász Péter és az Együtt szereti megzavarni a nemzeti ünnepeket, legutóbb az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján próbálkoztakFotó: Polyák Attila - Origo

Úgy fogalmazott: egy ideje rendszeresen megjelenik az ünneplők között egy rendbontó csoport, Juhász Péter és társai, akik az ünnepség alatt fütyülnek, hangoskodnak, sértegetik az ünneplőket, és ezzel magát a nemzeti ünnepet gyalázzák. 

Ők és más, külföldről pénzelt szervezetek minden alkalmat megragadnak arra, hogy a magyar kormányt támadják” 

– mondta a frakciószóvivő. Hozzátette: ezek a rendzavarók visszaélnek a gyülekezés szabadságával, most is erre készülnek, miközben ez az ünnep elválaszthatatlan része a magyar nemzeti hagyományoknak és a nemzeti gondolkodásnak, minden magyarnak ugyanazt jelenti. 

A Fidesz arra kér mindenkit, aki méltón szeretne ünnepelni, hogy menjen szerdán fél 11-re a Magyar Nemzeti Múzeum elé, a díszünnepség helyszínére, és ott békésen emlékezzenek 1848. március 15-ére. „A kormány megteremtette az 1848–49-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között 

mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni” 

– mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Nemzeti Múzeum előtt, ahol az utolsó próbákat tartották az ünnep előtt. 

  • A központi ünnepségekre, a budavári családi programokra tízezreket várnak. 
  • Több mint 650 eseményt rendeznek országszerte az ünnep tiszteletére. 

Kérdésre Kovács Zoltán elmondta: az elmúlt években kialakult a rendje annak, ahogy a rendőrség, az illetékes állami szervek és a rendezvényszervezők igyekeznek gondoskodni arról, hogy ne zavarja meg senki az ünnepet, és 

a békesség fenntartása miatt szükség lehet elválasztani azokat, akik meg akarják zavarni a megemlékezést, és azokat, akik méltóképpen próbálnak ünnepelni. 

Mindenkinek joga van szabadon ünnepelni – jelentette ki.