Férgeknek nevezett bizonyos embereket ünnepi beszédében Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Schiffer András, az LMP alapítója keményen visszaszólt, és közölte: ezen a napon, kivételesen, nem kellene egymást sem leférgezni, sem a magyar nemzetből kitagadni.

Hadházy Ákos, a párt társelnöke rendszerváltásról beszélt, amely szerinte szükségszerűen jár együtt a kormány leváltásával. Hadházy azt kérdezte, hogy a kormány választással vagy máshogy váltható-e le. Szerinte nem kell félni a forradalom szótól, hiszen kis forradalmak már most is történnek. Szerinte ezekből a kis forradalmakból születik a győzelem, akkor is, ha vannak megalkuvó emberek, és férgek is – mondta Hadházy.

Hadházy később elnézést kért
Elnézést kért ünnepi beszédében elhangzott kijelentésért az Egyenes Beszédben Hadházy Ákos. Azt mondta: mostanában kicsit keményebben fogalmaz.

Hadházy kijelentésére Schiffer András, az LMP volt frakcióvezetője meglehetősen keményen reagált. Azt írta a Facebook-oldalán, hogy a mai nap a nemzeti büszkeség és összetartozás ünnepe is: ezen a napon, kivételesen, nem kellene egymást sem leférgezni, sem a magyar nemzetből kitagadni.