Elfogták a trükkös tolvajbandát

csomagszállító cég raktár az egyik sofőr és két társa kijátszotta a biztonsági rendszert és az előírásokat
Bevásárlókocsi kell a bűnjelekhez, annyi van belőlük
Vágólapra másolva!
Hiába kamerázta be raktárát a csomagszállító cég, az egyik sofőr és két társa kijátszotta a biztonsági rendszert és az előírásokat. Egy mobiltelefon tulajdonosa és a III. kerületi nyomozók kitartása kellett a lopott árukkal üzletelők lebukásához.
Vágólapra másolva!
Bevásárlókocsi kell a bűnjelekhez, annyi van belőlük FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ, BRFK

Egy bécsi úti telefon-márkaszerviz tett bejelentést december 21-én, miután az egyik ügyfelüknek december 9-én futárszolgálattal elküldött, kicserélt készüléke nem érkezett meg a tulajdonosához.

- mondta Csaba Márton Bence hadnagy, a 3. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója a Zsaru Magazinnak.

A telefont egy külföldi férfi vitte be, aki a nyomozóknak azt mondta, készüléket "kéz alatt" vette a budapesti M. Nikolettől (22).

- tette hozzá.

A hadnagy megvizsgálta az említett honlap hasonló hirdetéseit, de egyik sem felelt meg annak, amiről a gyanúsított beszélt. Ezután a csomagküldő cég raktárának vezetőjével is felvette a kapcsaltot.

- emlékezett vissza a nyomozó.

Vallomásában a fiatal férfi azzal mentegetőzött, hogy ez puszta véletlen volt. Azt mondta, olyan gyorsan jöttek a csomagok, hogy

némelyiket nem sikerült beszkennelnie.

Amikor megvizsgálták a telefon adatait, kiderült, hogy december 12-én a budapesti Sz. Péter Zsolt (23) SIM-kártyájával használták. Azt is megtudták, hogy a férfi a 22 éves Nikolett barátja, Dánielnek pedig kollégája és ő rakja be a szállításra váró árut a teherautóba. Arra is rájöttek, hogy

aznap éjjel is dolgozott

annál az állomásnál, ahonnan a mobiltelefon eltűnt.

Február 7-én Endrekovics József főtörzsőrmester, Pető Attila főhadnagy, Soltész Gábor főtörzsőrmester és Csaba Márton Bence hadnagy házkutatást tartott Sz. Péter Zsolt XV. kerületi otthonában. Két játékkonzolt, telefontokokat, kétszázezer forint értékű számítógép-alkatrészt és egy tabletet találtak.

Pető Attila főhadnagy, Endrekovics József és Reisz Attila főtörzsőrmester FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ, BRFK

- jegyezte meg Soltész Gábor főtörzsőrmester.

Sz. Péter Zsolt arról beszélt, hogy A. Dániellel és a sofőrrel, a tatabányai Sz. Csabával (55) együtt

játszották ki a biztonsági rendszert, és lopták el a különféle holmikat.

A csomagokat Dániel nézte ki. Ha megtetszett neki egy, nem beszkennelte, hanem jelzett Sz. Péter Zsoltnak. Dániel ezeket a csomagokat a sofőrrel előre megbeszélt helyre tetette a kocsiba,

innen tudta a szállító,

melyik nincs beszkennelve. Sz. Csaba amikor Tatabányára ért a szállítmánnyal, kivette a csomagokat a teherautóból, majd másnap, amikor visszajött Budapestre, Sz. Péter Zsolt

raktár előtt parkoló kocsija alá tette.

Innen Sz. Péter Zsolt berakta a csomagtartóba, azután vagy ő, vagy Dániel eladta a holmikat. Számos dolgot megtartottak saját használatra. A bevétel ötven százaléka a sofőré lett, a másik ötvenen fele-fele arányban osztozott két társa.

Hiába kamerázta be raktárát a csomagszállító cég: erről a szalagról emelték le az árukat FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ, BRFK

A szkennelőt és a sofőrt február 9-én hajnalban fogták el. A rendőrök a kocsira rakodott küldeményeket is ellenőrizték. Dániel a csomagok közül 47-et nem szkennelt be. Ekkor is megpróbált arra hivatkozni, hogy

a szalag túl gyorsan viszi a csomagokat.

A "zavart tekintetű fiatalembernél" három csomag speedet is találtak a rendőrök. Emiatt egy elkülönített ügyben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

- tette hozzá Csaba Márton Bence.

"A családja ugyanis köntösben, friss kávét kortyolgatva várt minket a korai időpont ellenére. Mint utóbb kiderült, a testvére adta le a drótot, aki szintén a csomagküldő cégnél dolgozik. Átkutattuk az egész lakást, és megtaláltuk, amit kerestünk: a zuhanytálcában

családja összekészítette egy szatyorba az összes lopott holmit.

Ott volt a tévéből sebtében kihúzott játékkonzol, a bluetooth hangszóró és egy LED-szalag is" - mondta.

Csaba Márton Bence hadnagy, Soltész Gábor főtörzsőrmester és Molnár János alezredes FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ, BRFK

Eközben egy másik nyomozócsoport átnézte a többi be nem szkennelt csomagot. Molnár János alezredes és Reisz Attila főtörzsőrmester elmondása szerint ezek ruhák, bicikli, strandfelszerelés, közel ötszázezer forint értékű női alsónemű és különféle elektronikai eszközök voltak.

A sofőr mindent tagadott, útban Tatabánya felé sem volt túl beszédes.

"Amikor a házába értünk, és az egyik kinyitott szekrényből kiborult két laptop, egy tablet, számítógép-alkatrészek, telefonok,

rájött, vége a játéknak.

Ezek mellett lefoglaltuk a felesége karácsonyi ajándékát, egy tükörreflexes fényképezőgépet és a kislányának adott karaokegépet. Sőt előkerült az a laptop is, amiről később kiderült, hogy annak eltűnése miatt a XV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozott tavaly májusban" - tették hozzá.

Ezzel megdőlt Sz. Csaba vallomásának az a része, amelyben azt állította, hogy 2016 novemberében kezdett lopni két társával együtt. Több millió forint kárt okoztak a csomagküldő szolgálatnak.

A. Dánielt 19 rendbeli lopással és ennek 18 rendbeli kísérletével gyanúsítják. Sz. Csaba ellen húszrendbeli lopás és 18 rendbeli lopási kísérlete, míg Sz. Péter Zsolt ellen 16 rendbeli lopás és kétrendbeli orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. M. Nikolettet egyrendbeli orgazdaság bűntettével gyanúsítják. Mindnyájan szabadlábon védekeznek.