Letépte a várpalotai nő orrát a kutya

2017.03.19. 19:05

Letépte egy várpalotai asszony orrát egy kutya. Egy férfi szedte le róla, aki az utcában lakik, miután meghallotta, hogy a nő üvölt a fájdalomtól. Az amerikai staffordshire terrier az egyik közeli házból szökött ki, úgy tudni, nem most először. A helyiek szerint rettegésben tartja a környéket, hangzott el a TV2 hírműsorában, a Tényekben.

Bár csúnyán megmarta a nőt az állat, és nagyon súlyosan megsérült, túlélte a támadást, az orrát viszont vissza kellett varrni a Tények riportja szerint. A szomszédok szerint a család a kutyáikat borzasztó körülmények között tartja, a hétéves kutyát sokszor a pincébe zárták. Állítólag egyszer le akarták lövetni, mert nem bírtak vele.

Amerikai staffordshire terrier - ilyen fajtájú kutya támadta meg a nőtForrás: Photononstop/Photononstop/Adriano Bacchella

A Tények megkérdezett egy állatmentőt, szerinte ez vezethetett-e a támadáshoz.

Amikor egy kutya – függetlenül a fajtától –környezetben él, vagy nem kap megfelelő gondoskodást a gazdától, akkor sajnos

előfordulhat, hogy agresszió alakul ki benne, és abban a pillanatban, amikor ezt kiélheti, akkor ki is éli

– mondta Szabó Éva állatmentő a csatornának.

A Tények úgy tudja, a kutya jelenleg a várpalotai gyepmesteri telepen van, karanténban. Sorsáról majd a hatóságok döntenek. A kutyatámadás miatt büntetőeljárás indult.