Részeg volt a sofőr, aki miatt meghalt Janza Richárd kajakos

Ennyi maradt a vétlen autóból
Vágólapra másolva!
Részeg volt a sofőr, aki fékezés nélkül, iszonyatos sebességgel tarolta le hátulról azt a kocsit, amelyben Janza Richárd kajakozó és barátja, Bálint ült, ezt a TV2 hírműsora, a Tények tudta meg. Ő és a 22 éves iskolatársa is meghalt. Vagyis a vétlen autóban ülők.
Vágólapra másolva!

Barátokkal találkoztak, és amikor a sportoló haza akart menni, a barátnőjét hívta, hogy menjen érte. Végül mégis iskolatársával indult el, a lány így életben maradt, a két 22 éves fiatal pedig gyakorlatilag szörnyethalt. Egy piros lámpánál álltak már egy perce, balra akartak kanyarodni, amikor óriási sebességgel csapódott beléjük egy férfi a kocsijával.

Ennyi maradt a vétlen autóból Forrás: Origo

Janza Richárd edzője beszélt a Tényeknek, azt mondta, a fiatal férfi édesanyjától tudta meg a hírt, el sem akarta hinni, hogy mi történt a tanítványával. Gyerekkora óta ismerte Richárdot, az élete volt a sport, és imádta a Dunát.

A Tények úgy tudja, részeg volt a hátulról érkező sofőr Forrás: Origo

A Tények információi szerint már a helyszínen felmerült, hogy a vétkes sofőr, aki valószínűleg versenyzett valakivel, és ezért hajtott végzetesen gyorsan, részeg volt. A férfit a kórházban őrizetbe is vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.